Peste o mie de găeşteni l-au condus pe primarul lor, Dan Eugen Iacobuţă, pe ultimul drum

IMG_96261-600x400Încetarea prematură din viaţă a inginerului Dan Eugen Iacobuţă, primarul Găeştiului, i-a impresionat cu adevărat pe locuitorii oraşului. Iar aceasta s-a datorat atât calităţilor omului, cât şi calităţilor  edilului, care a fost, fără nicio îndoială, cel mai bun primar postdecembrist al acestei urbe. Dan Eugen Iacobuţă a schimbat faţa acestui oraş, odinioară glodos şi murdar, care arată acum ca o casă ori ca o grădină bine îngrijită. Tocmai de aceea, funeraliile sale de joi, 19 februarie, au fost impresionante. Slujba religioasă a fost susţinută de un sobor de 21 de preoţi, ale căror glasuri au pătruns sufletele celor prezenţi. O fanfară alcătuită din profesionişti a sensibilizat şi ea participanţii la ceremonie. Aceasta a început de la locuinţa fostului primar, aflată peste drum de Colegiul Naţional “Vladimir Streinu”. Cine a mai putut privi în jurul său şi-a putut explica de ce Dan Eugen Iacobuţă a fost un foarte bun gospodar al oraşului. Pentru că, înainte de a fi primar, a fost un foarte bun gospodar la el acasă.

Cortegiul funerar a pornit, mai întâi, către sediul Primăriei. La o privire de ansamblu, Dan Eugen Iacobuţă a fost însoţit pe ultimul său drum, străbătând oraşul a cărui faţă a schimbat-o, de peste o mie de persoane. La care se adaugă cei ieşiţi pe trotuare, ca şi cei care au contemplat ceremonia din balcoane. La Primărie, vicepreşedintele PSD Găeşti, consilierul local Fănuţ Costea, a ţinut o mişcătoare cuvântare, caldă şi apropiată, lipsită de orice frazeologie şi de orice convenţionalitate. După aceea cortegiul a pornit înapoi, către Biserica Eroilor, străbătând un oraş care parcă ieşise , cu mic cu mare, în stradă.

Legat de această impresionantă manifestare de apreciere faţă de cel care a făcut atât de multe pentru oraş, cei care vor conduce de acum înainte Găeştiul ar trebui să ia aminte! Ei vor avea de răspuns în faţa acelei mulţimi care şi-a însoţit pe ultimul drum fostul primar! Şi un fapt semnificativ: când cortegiul a pătruns pe strada care duce către Liceul Agricol, s-a putut observa că trotuarele acelei străzi erau într-un stadiu avansat de refacere. Şi am auzit oameni care se întrebau dacă după dispariţia lui Dan Iacobuţă, tot ce-a început el va fi continuat şi va fi dus la bun sfârşit! Şi faţă de aceste întrebări cei care se vor afla la cârma oraşului trebuie să ia aminte!

Dan Eugen Iacobuţă nu mai este printre noi. Dar el a intrat pentru totdeauna în istoria acestui oraş, devenind un reper greu de egalat. Se va odihni, de acum înainte, în cripta din cimitirul Bisericii Eroilor. Dar de undeva, de sus, ne va scruta faptele!

Fie-i ţărâna uşoară şi neştearsă amintirea!

IMG_96261-600x400

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s